Design Leader: Jimenez Lai.
Team: Kevin Pazik, Jacob Waas. 

The Peter Pan in all of us never wanted to face the crossroads of recognizing that the society collectively decided on certain norms. The ongoing construction and rebellion of “norm” is passed on from generations as a constant struggle that humanity faces. Such pains and pleasures of learning how navigate in the society is in some ways the fun part about growing up. As certain deliberate errors turn into fanciful misbehaviors, strange engagements towards normalcy keep the world aninteresting place.

This version of the Louisville Children’s Museum is a facilitator for this thought. Programmatically, four “superfloors”will function similar to ravioli – or a s’more sandwich, depending on one’s figure-ground thought process – the complex day-to-day normal seriousness is compressed between two undulating landscapes of fun. As the four plates stack, they comprise the basic substance of the museum, as the floors interchange between inside and outside.

The stacked plates are punctured by two traveling voids, introducing natural lighting as well as inscribing pockets of exteriority within the interior. They are supported by nine main columns, one of which function as a core with an elevator that travels all the way through. The four superfloors are each program-specific – from playgrounds, theatres to museums; we sought to maximize the ingredients for this architecture.

The top surfaces of the superfloors are the most-articulated parts of this project, as each subdivides into nine unequal parts, each possessing distinct geographical, topographical and programmatic qualities. As four roof gardens, they are the cloudscapes, playgrounds, parks, idyllic landscapes, rolling hills, garden of eden, garden of earthly delight, stages, amphitheaters, and learning centers of the growing children, as well as the grown-ups who may still wish for s’more growing up to do.